Blefaroplastia este o procedură chirurgicală menită să corecteze efectele îmbătrânirii țesuturilor din zona ochilor și din etajul mijlociu facial, prin excizarea surplusului de piele și remodelarea grăsimii.
Blefaroplastia se recomandă în general la vârste mai înaintate, dar se poate realiza oricând este necesară, fiind o intervenție nu doar estetică, ci și funcțională.
Odată cu îmbătrânirea, pielea își pierde din fermitate iar țesuturile din zona ochilor, mușchii și septul orbitar devin laxe și au tendința de alunecare în jos sub efectul gravitatiei. Apare astfel efectul de cădere a sprâncenelor, pleoapelor, apariția de pungi de grăsime deasupra sau sub ochi. Acest efect poate cauza și probleme vizuale. Blefaroplastia îndepărtează toate aceste efecte și întinerește ochii și întreagă fată.
Senzația de pleoape grele, căzute și afectarea câmpului vizual, dar și aspectul estetic de “ochi obosiți” sunt motivele care aduc pacientul la consultație. Uneori, pleoapele grele cu piele în exces sunt o trăsătură anatomică și este prezentă încă din tinerețe. Alteori pacienții consultă chirurgul pentru aspectul scobit al pleoapei superioare. Indiferent de cauză, blefaroplastia poate corecta toate aceste probleme.
Blefaroplastia făcută corect, cu indicația potrivită, sterge 10-15 ani de pe față și efectul durează până la 10 ani.
Timp de 2 săptămâni înainte de operație trebuie evitată administrarea de AINS (antiinflamatoare nesteroidiene), Aspirina, Vit E, Omega 3 și 6 sau alte tratamente naturiste care cresc riscul de sângerare.
Această intervenție se poate efectua în anestezie generală sau locală.
În cazuri rare sau foarte rare, pot apărea următoarele complicații:
Pentru a oferi cele mai bune experiențe, folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitiv. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne va permite să procesăm date precum comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Neconsimțământul sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.