Mezoterapia, cunscută și sub denumirea de “cockteil-ul frumuseții”, este un tratament medical nechirurgical, minim-invaziv, care presupune introducerea unor substanțe nutritive (acid hialuroic, vitamine, enzime, hormoni, minerale și antioxidanți) prin mincroinjecții multiple la nivelul feței, gâtului, decolteului sau scalpului. Substanțele introduse pătrund adânc în piele, spre deosebire de creme sau seruri care pătrund doar superficial, la suprafață, de aceea mezoterapia este foarte benefică pentru hidratarea tenului, rejuvenare, energizare. Mezoterapia stimulează microcirculația și producerea elastinei și a colagenului, necesare elasticiatății și tinereții epidermei. Chiar și după prima ședință, tenul este mai proaspăt, ferm și mai luminos, cearcănele, cicatricile poststacneice, petele pigmentare și ridurile fine sunt estompate, porii sunt vizibil reduși. Mezoterpia reprezintă, metaforic, o ploaie în deșert, deoarece îi oferă tenului o sursă impresionantă de vitamine și nutrienți din care el își ia atât cât este necesar pentru a-și recăpăta elasticitatea, suplețea și fermitatea.
La nivelul scalpului, se folosesc substanțe care redau sănătatea foliculior de păr existenți și stimulează creșterea și dezvoltarea noilor foliculi.
Această tehnică minim invazivă este caracterizată de un confort relativ ridicat al pacienților în timpul intervenției, se efectuează sub anestezie locală cu cremă, nu necesită timp pentru revenire post-intervențională, nu necesită pansamente, rezultatele sunt reale, vizibile și de durată!
Ședintele sunt personalizate pentru fiecare pacient/pacientă, în funcție de stadiul afecțiunii. În cadrul clinicii Skinderma punem accentul pe siguranță, confort și eficiență!
Mezoterpia se adresează pacienților care doresc o îmbunătățire vizibilă și de durată la nivelul feței, gâtului, decolteului sau scalpului, fără să apeleze la intervenții chirurgicale.
“Cockteil-ul” de substanțe nutritive conține acid hialuronic, vitamine, enzime, hormoni, minerale și antioxidanți. Produsul folosit în clinica Skinderma conține o formulă de echilibrare ionică cu 55 de ingrediente pentru a repara straturile de piele și pentru a înlocui minerale care sunt deficitare, cum ar fi magneziu, sodiu, potasiu și calciu.
Procedura de mezoterapie este simplă, nedureroasă și rapidă.
Înainte de a începe, zona care urmează a fi tratată se curăță cu o soluție antiseptică
Pentru ameliorarea disconfortului, se aplică cremă anestezică timp de 20-30 minute
Urmează introducerea substanțelor printr-o serie de microinjecții făcute cu ajutorul unui ac special, special conceput pentru ca senzația de disconfort să fie minimă
În urma tratamentului puteți reveni la activitățile de zi cu zi, procedura nu necesită timp de recuperare
Procedura de mezoterapie este sigură, iar efectele nedorite sunt rare. Datorită instruirii și experienței medicilor dermatologi din cadrul clinicii Skinderma, riscurile asociate mezoterapiei sunt minime.
Printre efectele secundare care au fost raportate de pacienți se numără:
Mezoterapia nu este recomandată în următoarele situații:
Mezoterapia este un tratament estetic foarte valoros, având o abordare clinică vastă cu efecte care se mențin în timp. Chiar și după prima ședință tenul va fi mai luminos, ferm și întinerit, iar aspectul petelor, cearcănelor, al ridurilor și al liniilor fine va fi vizibil diminuat. Mezoterapia la nivelul scalpului, redă sănătatea foliculior de păr existenți și stimulează creșterea și dezvoltarea noilor foliculi.
Rezultatele se vor îmbunătăți treptat, după fiecare ședință, de aceea este foarte important să respectați frecvența acestora și protocolul de tratament.
Pentru rezultate optime, medicul dermatolog va stabili protocolul personalizat de tratament, în funcție de problema tratată și severitatea ei.
Pentru a oferi cele mai bune experiențe, folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitiv. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne va permite să procesăm date precum comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Neconsimțământul sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.