Odată cu trecerea anilor, ultravioletele, gravitația, poluarea și stilul de viață cotidian își pun amprenta asupra pielii noastre. Pielea își pierde din fermitate și strălucire, fibrele de colagen se subțiază și pielea începe să se lase. Ultravioletele își pun amprenta și apar pete pigmentare, pielea se cutează și apar tot mai multe riduri. Deși liftingul clasic chirurgical poate întinde pielea îmbătrânită și elimină excesul, până de curând nu exista un tratament de reîntinerire în adevăratul sens al cuvântului. De aceea, tratamentul cu laserul CO2 fracțional ablativ FIRE-XEL este unul absolut revoluționar, care dă anii înapoi pentru pielea ta, la propriu.
Laserul CO2 fracțional ablativ și chirurgical Bison Medical FIRE-XEL, utilizat pentru tratamentul pielii, are un sistem integrat medical 3-în-1: laser CO2 fracțional ablativ, laser CO2 chirurgical și sistem avansat de analiză a pielii. Este folosit pentru tratamente anti-ageing, rejuvenare facială completă prin stimularea formării colagenului, tratamentul diferitelor cicatrici (post-acnee, intervenți chirurgicale, urme de arsură etc), uniformizarea tonurilor pielii, tratamente anti-rid, pistrui, dar și pentru anumite intervenții chirurgicale.
Laserele CO2 emit un fascicul de lumină infraroșie, cu lungimea de undă specifică între 9,4 și 10,6 micrometri, având o utilizare amplă în medicină. Pe suprafața tratată cu laserul CO2, aproape 80% din tegument rămâne neafectat, ceea ce ajută procesul de vindecare și reduce riscul efectelor adverse nedorite. Laserul FIRE-XEL este printre primele lasere din lume cu sistem care analizează pielea și își setează singur parametrii de tratament pe baza condiției pacientului, crescând astfel viteza și eficacitatea tratamentului. Setările automate reduc riscul hiperpigmentării și oferă medicului un mediu facil de tratament personalizat.
Laserul CO2 Bison reprezintă o tehnlogie de ultimă oră, cu un sistem complex care oferă o varietate de forme de scanare, permițând acoperirea celor mai mici și dificile suprafețe ale pielii, fiind astfel posibile peste 3.000 de tipuri de scanări, în funcție de caracteristicile individuale ale pacientului și de zona tratată.
Tratamenul este adresat persoanelor care își doresc reîntinerirea tenului și o rejuvenare facială completă, celor care se confruntă cu cicatrici (post-acnee, post-intervenții chirurgicale, provocate de arsuri, etc.), pete pigmentare, riduri, pori dilatați, melasma.
O ședință de terapie laser CO2 fracțional, echivalează cu efectuarea mai multor categorii de proceduri estetice la diverse intervale de timp, având însă un avantaj uimitor: rezultatele estetice sunt obținute printr-un singur tratament, cu o singură perioadă de recuperare.
Toate procedurile din clinica SKINDERMA sunt efectuate în urma unei consultații inițiale, în cadrul căreia, medicul specialist dermatolog stabilește diagnosticul și va explica opțiunile de tratament, indicațiile, contraindicațiile, riscurile și beneficiile procedurii.
Înainte de a începe tratamentul, veți fi instruit cu privire la siguranța și principiile tratamentului. Procedura durează aproximativ o oră și se efectuează sub anestezie topică, sub formă de cremă pentru ameliorarea disconfortului local. Pentru refacerea suprafeței pielii se folosește un instrument care se trece deasupra pielii și care emite pulsații scurte de lumină intensă – afectând straturile superioare ale pielii. În funcție de nevoile pacientului, tehnica poate fi efectuată la diferite profunzimi. Veți primi o pereche de ochelari de protecție, este obligatoriu să îi purtați pe toată durata ședinței, din motive de siguranță. Imediat după procedură, pielea va fi roșie și va fi acoperită de o crustă subțire care va cădea în mod natural în 5 zile.
Deși beneficiile sunt certe, „reversul medaliei” constă în faptul că această procedură necesită recuperare. Timpul de recuperare după procedură este de 5-7 zile, perioadă în care se recomandă repaus la domiciliu (mai ales în primele 3-4 zile când este posibil să apară edem al feței). Pentru a limita zilele de muncă pierdute, procedura se poate face joia sau vinerea, astfel încât 2 zile de recuperare să fie cele de weekend.
Perioada de vindecare este influențată de mai mulți factori (tehnica aleasă, profunzimea tratamentului, tipul de piele, etc.), astfel diferă de la o persoană la alta. În urma acesteia, rezultatele sunt reale și durabile, calitatea și textura pielii vor fi considerabil îmbunătățite, iar tenul va fi rejuvenat și întinerit.
Este obligatoriu să vă consultați cu medicul dermatolog înainte de procedură, în special dacă prezentați:
Rezultate clinice sunt reale, remarcabile și durabile:
Rezultatele în urma tratamentului cu laser persistă și în funcție de modul în care ne protejăm pielea de efectele nocive ale soarelui și de ceilalți factori care cauzează îmbătrânirea, cum ar fi starea generală de sănătate, fumatul, fluctuațiile în greutate.
Deoarece tratamentele cu laser sunt individualizate, timpul de recuperare diferă de la o persoană la alta. Tratamentele mai profunde necesită o perioadă mai lungă de recuperare, și o perioadă de repaus mai lungă, iar cele superficiale necesită o perioadă mai scurtă de recuperare. În general, cu cât tratamentul este mai profund, cu atât rezultatele sunt mai evidente.
Rezultatele finale și vizibile apar după 3-6 luni când veți observa că pielea este mai netedă, petele au dispărut/sunt diminuate, aspectul porilor, al cicatricilor și al ridurilor este redus, pielea este mai sănătoasă și mai strălucitoare.
În urma acestei proceduri se dă ceasul înapoi pentru pielea feței. Ea va arăta mai tânără cu 5-10 ani. Efectul obținut durează până când cursul natural al vieții își pune din nou amprenta. S-a produs o reîntinerire, dar nu și o oprire a timpului, îmbătrânirea continuă fie că vrem noi sau nu.
Pentru a oferi cele mai bune experiențe, folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitiv. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne va permite să procesăm date precum comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Neconsimțământul sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.