Injectare hialuronidază

HIALURONIDAZA

Dă anii înapoi fără chirurgie!

Mărirea buzelor, rejuvenarea facială sau umplerea ridurilor sunt doar câteva din tratamentele estetice pe bază de acid hialuronic. Ce se întâmplă însă, dacă ești nemulțumit(ă) de rezultatele procedurii, îți dorești să revii la aspectul de dinainte sau dacă apar complicații medicale? Răspunsul este hialuronidaza.

Hialuronidaza este cea mai eficientă și sigură soluție pentru a trata rezultatele negative ale injectărilor cu acid hialuronic, indiferent dacă la mijloc stau lipsa de pregătire a personalului care a efectuat injectarea sau au apărut reacții secundare ale organismului tău, care nu puteau fi anticipate sau prevenite, ori au apărut complicații medicale în timpul procedurii estetice.

CE ESTE HIALURONIDAZA?

Hialuronidaza este o enzimă care facilitează degradarea sau topirea acidului hialuronic introdus în piele prin injectare. Aceasta dizolvă acidul hialuronic sintetic introdus și nu va afecta acidul hialuronic propriu al pielii noastre.

Acidul hialuronic pe care îl conțin fillerele dermice este descompus în mod normal, natural, de propriile enzime ale corpului, dar acest proces durează luni sau chiar ani, în funcție de metabolismul fiecărui pacient, de tipul acidului hialuronic utilizat și de zona în care a fost injectat.

Hialuronidaza accelerează procesul de topire a fillerului, având un efect aproape instantaneu.

 

INDICAȚIILE UTILIZĂRII HIALURONIDAZEI

Tratamentul cu hialuronidaza se adresează pacienților care, din diferite motive, estetice sau medicale, doresc topirea fillerului introdus pentru volumizare.

  • Pentru topirea acidului hialuronic care a fost introdus în exces sau care a migrat, zonele cel mai frecvent afectate fiind: buzele, cearcănele, șantul nazolabial, pomeții
  • Când vrei să scapi de efectul de ,,prea plin” / ,,pillow face”, cauzat de injectarea unei cantități prea mari de acid hialuronic (filler)
  • Când vrei să elimini efectul Tyndal (colorația albăstruie apărută datorită injectării superficiale a fillerului), asimetriile și umflăturile care apar în zona tratată după injectarea incorectă
  • Când s-au format granuloame sau noduli post injectare
  • Când apare o reacție alergică la acidul hialuronic injectat
  • Pentru a trata complicațiile medicale rare, apărute postprocedural (ocluzia vasculară și necroza cutanată)

Hialuronidaza reprezintă antidotul ocluziei arteriale, apărute ca urmare a injectării accidentale a acidului hialuronic într-un vas sau compresiei vasculare date de acidul hialuronic, care comprimă un vas de sânge iar fluxul sanguin scade semnificativ în zona aferentă vasului.

CUM DECURGE PROCEDURA?

Skinderma pune accent pe siguranța pacienților, de aceea este necesară o consultație inițială înainte de tratament. Aceasta presupune elaborarea istoricului medical, cât și evaluarea problemelor pe care doriți să le tratați, pentru a ne asigura că tratamentul cu hialuronidază este procedeul optim pentru dumneavoastră.

În cadrul acestei consultații veți primi informații despre toate detaliile generale și individuale legate de tratamentul pe care îl doriți.

Înainte de injectarea hialuronidazei, zona care urmeaza a fi tratată este dezinfectată și se poate aplica o cremă anestezică 20-30 minute, pentru a reduce disconfortul pacienților. Soluția reconstituită poate produce ușoară senzație de usturime, pe o perioadă scurtă de timp.

Odată injectată, hialuronidaza acționează în câteva minute și efectul se poate observa pe loc, însă uneori este mascat de edemul asociat. Cu toate acestea, unele produse sunt mai greu de dizolvat, ceea ce înseamnă că ar putea fi nevoie de mai multe injectări pe parcursul a câteva zile, pentru a le descompune complet.

În aproximativ 48 de ore se apreciază efectul final.

Imediat după injectare, pot apărea echimoze (vânătăi), mai ales în zona cearcănelor, edem, dar acestea se vor diminua în următoarele zile, odată ce acidul hialuronic este resorbit de organism.

 

CÂND SE POATE INJECTA DIN NOU ACID HIALURONIC?

Vestea buna este că, deși dintr-un motiv sau altul, a trebuit să apelezi la hialuronidază, visul tău de a avea buze voluptoase, pomeți bine definiți și un ten fără riduri și cearcăne, se poate realiza!

Recomandarea specialiștilor este ca următoarele injecții cu acid hialuronic să se facă la 3-4 săptămâni după tratamentul cu hialuronidază. Oricare ar fi cauza pentru care îți dorești sau este nevoie să topești acidul hialuronic injectat, este o ușurare să știi că există o soluție.

Așadar, când vrei să te bucuri de o față mai tânără, pomeți mai conturați, augmentarea buzelor sau un lifting facial lichid cu acid hialuronic, este important să fi precaut(ă) și să apelezi doar la profesioniști. Medicii specialiști cu experiență în estetică medicală, cunosc foarte bine anatomia facială și stăpânesc protocoalele de injectare, astfel încât rezultatele tratamentului să nu pună în pericol nici sănătatea nici visele pacientului!

CONTRAINDICAȚII

Dizolvarea acidului hialuronic cu hialuronidază este contraindicată:

Femeilor însărcinate sau care alăptează
Persoanelor cu alergie la înțepătura de albină (veninul de albină conține hialuronidază)
Persoanelor cu hipersensibilitate cunoscută la hialuronidază sau componentele acesteia
Persoanelor sub tratament cu furosemid, epinefrină, benzodiazepină, heparină sau fenitoină

Încă nu te-ai hotărât?
Te așteptăm la o consultație să stabilim împreună planul de tratament!