Așteptări nerealiste datorită filtrelor de pe rețelele de socializare

decembrie 5, 2021

Frumusețea are un rol major în secolul XXI, ea definește identitatea unei persoane, clădește încrederea în sine. Idealul de frumusețe feminină din zilele noastre este foarte greu de atins. Utilizarea programelor de editare foto pe rețelele de socializare a luat amploare în ultimii ani, iar pozele cu filtru exercită o presiune foarte mare asupra tinerilor, și nu numai. Cu toate retușurile făcute prin intermediul filtrelor, poate fi foarte dificil să îți iubești corpul. Aceste filtre și aplicații sunt cea mai mare capcană, îți schimbă fizionomia într-un mod exagerat, iar de cele mai multe ori rămânem dezamăgiți de versiunea noastră „fără filtru”, nu ne mai place realitatea, nu ne mai acceptăm cum suntem cu adevărat. Pe scurt, filtrele și programele de editat poze creează frustrări sau dorințe imposibil de realizat, se conturează o realitate virtuală care îi împinge pe oameni spre o perfecțiune estetică de neatins.

Instagram a fost mereu o platformă construită în jurul ideii de estetică perfectă. Dacă vrei să vezi un comentariu social, intră pe Facebook, dacă vrei să vezi spontaneitate, intră pe Tik Tok… iar dacă vrei să vezi imagini și clipuri perfecte, studiate până în cel mai mic detaliu înainte de a fi postate, clar Instagramul este aplicația unde le vei găsi.

Selfie-ul „perfect” obținut cu ajutorul filtrelor are un impact psihologic de o mare greutate negativă asupra propriei persoane, creează răni adânci, pe care psihologii le explică mai degrabă prin teama de a te accepta așa cum ești de fapt. În unele cazuri extreme, provoacă tulburare dismorfică (preocupare excesivă față de un defect al aspectului fizic, real sau imaginat, o preocupare ce poate deveni greu de controlat, uneori fiind asociată și cu depresia).

Diferența dintre o imagine virtuală și una reală este vizibilă și majoră. Ceea ce arată bine pe un ecran (telefon, tabletă, etc.) este foarte posibil să nu arate deloc bine în realitate. Spre exemplu, buzele voluminoase care arată minunat în poza văzută pe instagram, în realitate e posibil să fie mult prea mari, iar persoana în cauză să primească etichetări negative. Așadar, „buzele perfecte” pe care le-ați văzut pe o rețea de socializare și le vreți și dumneavoastră, s-ar putea să nu fie în armonie cu fizionomia chipului vostru, astfel încât rezultatul final să fie un adevărat eșec. Ecranul și imaginea diminuează semnificativ adevărata realitate. Filtrele de pe rețelele de socializare nu fac altceva decât să contureze imagini eronate despre perfecțiune, să scadă încrederea în sine a persoanei și să dăuneze psihicului uman.

Profesionștii în estetică medicală din cadrul cabinetului Skinderma se axează pe armonie, pe proporții, pe frumos. În urma unei consultații inițiale, medicul dumneavoastră de estetică medicală vă recomandă substanța și cantitatea necesară injectării în funcție de fizionomie, trăsături, și alti parametrii personalizați pentru fiecare persoană. Cantitatea injectată este minimă, pentru a face schimbări minore și treptate. Ulterior, se poate mări cantitatea, la dorința și cererea pacientului și la recomandarea medicului de estetică medicală. Așadar, la ieșirea din cabinet, aspectul dumneavoastră va fi vizibil îmbunătățit, întinerit, într-un mod armonios și echilbrat, păstrând frumusețea naturală, fără a vulgariza chipul.

Citește ultimele noutăți din domeniul dermatologiei și esteticii medicale.