Cele mai frecvente proceduri de estetică medicală

decembrie 15, 2021

Trăim într-o lume în care este esențial să ne simțim confortabil și bine în propria noastră piele, deoarece felul în care arătăm poate avea un impact major asupra psihicului și a calității vieții. Este adevărat că, atunci când arăți bine, te simți bine!

Dacă doriți un look atrăgător, ameliorarea efectelor îmbătrânirii, sau pur și simplu ați vrea mai mult volum în anumite zone (pomeți, buze, etc.), puteți apela cu încredere la toxina botulinică sau acidul hialuronic. Aceste două substanțe miraculoase au îmbunătățit considerabil lumea industriei de beauty.

Pentru a corecta diferitele imperfecțiuni ale feței și a adăuga un plus de frumusețe, cele mai dese tratamente estetice nechirurgicale sunt injectarea toxinei botulinice și umplerea cu acid hialuronic. Aceste proceduri se efectuează cu un ac foarte fin, în cantități mici, sub piele. Toxina botulinică (botox) a revoluționat medicina estetică în ultimul deceniu, iar tratamentul cu botox nu mai reprezintă un tabu, în ciuda faptului că de-a lungul timpului a fost un subiect destul de controversat.

Tratarea ridurilor prin injectarea toxinei botulinice reprezintă astăzi cea mai eficientă și cea mai frecventă procedură de estetică medicală nechirurgicală, fiind preferată de pacienți deoarece procedura este minim invazivă și sigură. Efectele secundare sunt minore și temporare, procedura nu este dureroasă, nu are timp de recuperare postintervențional, oferă rezultate excelente în scurt timp, iar durata injectării în clinică este de aproximativ 15 minute.

Toxina botulinică funcționează printr-un mecansim de acțiune care produce blocarea temporară a contracției musculare. Așadar, indicațiile toxinei botulinice sunt:

  • ștergerea ridurilor dinamice ale feței
  • prevenirea formării ridurilor statice
  • efect de lifting
  • efect de întinerire certă, vizibilă dar subtilă, păstrând naturalețea chipului

Pentru obținerea rezultatelor estetice optime și armonioase, injectarea de toxină botulinică se poate asocia și completa cu injectarea de acid hialuronic, aceasta ocupând locul doi în topul procedeelor estetice medicale nechirurgicale preferate de către pacienți.

Spre deosebire de toxina botulinică care produce relaxarea musculară, acidul hialuronic (fillerul) produce remodelare, volumizare și umplere, de unde vine și denumirea de filler (to fill=a umple).

Acidul hialuronic are diverse roluri, atât pentru estomparea ridurilor, cât și pentru volumizarea buzelor sau a pomeților, conturarea bărbiei și mandibulei.

Așadar, din punct de vedere estetic, acidul hialuronic are următoarele indicații:

  • umplerea ridurilor
  • redarea volumului pierdut în unele zone ale feței
  • refacerea conturului facial
  • efect de lifting, poate ”ridica” anumite zone, fiind folosit pentru remodelarea pomeților, bărbiei, liniei mandibulare sau nasului, câștigând rapid teren în topul tratamentelor estetice.

Injectarea cu acid hialuronic este preferată de pacienți deoarece procedura este minim invazivă, este sigură, nu este dureroasă, are timp de recuperare postintervențional minim, oferă rezultate excelente, iar durata procedurii  este relativ scurtă (30-60 minute), în funcție de numărul zonelor tratate.

O tendință nouă este abordarea tridimensională și integrată a feței. Spre deosebire de tratarea punctuală și singulară a anumitor zone faciale (ex: cearcănele, buzele), abordarea tridimensională presupune tratarea chipului ca un tot unitar, astfel încât să se obțină un rezultat simetric, armonios și în echilibru cu toate trăsăturile, cu păstrarea frumuseții naturale cu care fiecare dintre noi a fost înzestrat.

Citește ultimele noutăți din domeniul dermatologiei și esteticii medicale.