Acneea este o afecțiune cutanată a glandelor sebacee, care prezintă leziuni inflamate (cum sunt papulele, pustulele și nodulii) sau neinflamate (comedoanele închise care provoacă puncte albe, comedoane deschise-puncte negre). Aceste leziuni apar în special la nivelul feței, umerilor, spatelui și toracelui, deoarece aceste zone au o densitate mai mare de glande sebacee.
Acneea se manifestă cel mai frecvent la adolescenți, când glandele sebacee se activează datorită secreției hormonale, însă poate apărea la orice vârstă.
Acneea nu este periculoasă, însă poate lăsa cicatrici severe și creează stres emoțional.
Acneea are un puternic impact psiho-social, prin afectarea emoțională (depresie, anxietate), psihologică și socială (reducerea activităților interpersonale), mai ales a persoanelor cu acnee chistică și nodulară de lungă durată, rezistentă la tratament.
Cu cât se începe mai repede tratamentul, cu atât scade riscul acestor probleme.
Tratamentul acneei are drept scop reducerea numărului și severității leziunilor acneice, prevenirea formării de leziuni noi, împiedicarea formării de cicatrici postacneice, a hiperpigmentării secundare și atenuarea disconfortului psihologic.
Există un număr variat de tratamente disponibile pentru vindecarea acneei, acestea fiind personalizate în funcție de forma clinică și profilul pacientului. Cauzele acneei sunt diferite, modul de viață al fiecărui pacient este diferit, organismul fiecăruia reacționează diferit și prin urmare și tratamentele sunt diferite.
Laserul CO2 fracționat ablativ FIRE-XEL, utilizat în clinica Skinderma, pentru tratamentul pielii, este folosit pentru rejuvenare facială completă prin stimularea formării colagenului, pentru tratamentul diferitelor cicatrici post-acnee, cu uniformizarea tonurilor pielii.
Laserul CO2 creează microinjurii ale pielii, prin microfascicule de energie (fracționare) care declanșează un răspuns de vindecare cu stimularea sintezei de colagen și elastină.
Pe suprafața tratată cu laserul CO2, aproape 80% din tegument rămâne neafectat, ceea ce ajută procesul de vindecare și reduce riscul efectelor adverse nedorite. Rezultatul este o piele mai fermă, mai întinsă cu un relief cutanat mai omogen și pigmentare uniformă, cicatricile post acnee fiind îmbunătățite semnificativ după o singură ședintă de tratament laser CO2 fracționat.
Laserul FIRE-XEL este printre primele lasere din lume cu sistem care analizează pielea și își setează singur parametrii de tratament pe baza condiției pacientului, crescând astfel viteza și eficacitatea tratamentului. Setările automate reduc riscul hiperpigmentării și oferă medicului un mediu facil de tratament personalizat.
O ședință de terapie laser CO2 fracționat, echivalează cu efectuarea mai multor categorii de proceduri estetice la diverse intervale de timp, având însă un avantaj uimitor: rezultatele estetice sunt obținute printr-un singur tratament, cu o singură perioadă de recuperare.
Numărul ședințelor variază de la pacient la pacient în funcție de tipul cicatricilor și vechimea acestora, însă, în medie se recomandă 1-3 ședințe la interval de 8-10 săptămâni.
Acest tratament nu este recomandat a se efectua în sezonul cald, datorită riscului crescut de hiperpigmentare.
Morpheus 8 reprezintă o combinație unică de radiofrecvență fracționată și microneedling, aplicatorul aparatului fiind prevăzut cu 24 de micropini din oțel placat cu aur prin care penetrează radiofrecvența. Datorată adâncimii de penetrare programabile (între 1-4mm), energia direcționată de radiofrecvență generează o încălzire controlată a țesutului, proces care stimulează sinteza de colagen și elastină, fapt care determină estomparea porilor dilatați, a cicatricilor secundare post acneice și a iregularităților texturale. Pielea devine astfel mai luminoasă și suplă.
Sunt necesare 2-3 ședințe efectuate la interval de 8 săptămâni.
Procedura se poate efectua și în perioada sezonului cald, respectând recomandarile postprocedurale indicate de medicul specialist dermatolog.
BTL Exilite reprezintă cel mai performant, sigur și puternic sistem de lumină intens pulsată care oferă o soluție complexă pentru cele mai comune patologii dermatologice (acnee, rozacee, pete pigmentare, cicatrici) și rejuvenare facială.
Tratamentul Exilite prin fotoregenerare SPL funcționează pe principiul fototermolizei selective. Aceasta reprezintă proprietatea melaninei (din leziunea pigmentară) sau a hemoglobinei (din vasul dilatat) de a absorbi energia luminoasă pe care o transformă în căldură la nivelul pielii, fără a ținti structurile tegumentare înconjuratoare.
Această aparatură performantă este folosită cu succes pentru corectarea modificărilor cutanate care apar în urma acneei (pori dilatați, pete pigmentare, vase dilatate, lipsa de luminozitate a tenului, cicatrici). Tehnologia de ultimă oră adusă de BTL Exilite livrează lungimi de undă care distrug bacteriile și reduc substanțial secreția de sebum.
Lumina intens pulsată produsă de aparat induce o temperatură ridicată în profunzimea ţesuturilor, facilitând astfel producția de colagen și ducând la îmbunătățirea considerabilă a aspectului și texturii pielii. Sistemul avansat de răcire a safirului asigură o procedură nedureroasă și non-invazivă.
Numărul ședințelor variază de la pacient la pacient în funcție de tipul leziunilor și vechimea acestora, însă în medie se recomandă 3-5 ședinte la interval de 4-6 săptămâni.
Acest tratament nu este recomandat a se efectua în sezonul cald, datorită riscului crescut de hiperpigmentare.
Mezoterapia, cunscută și sub denumirea de “cockteil-ul frumuseții”, este un tratament medical nechirurgical, minim-invaziv, care presupune introducerea unor substanțe nutritive (acid hialuronic de concentrații și vâscozități diferite, vitamine, enzime, minerale și antioxidanți) prin mincroinjecții multiple la nivelul pielii. Substanțele introduse pătrund adânc în piele, spre deosebire de creme sau seruri care pătrund doar în stratul superficial al pielii. Mezoterapia stimulează microcirculația și producerea elastinei și a colagenului, necesare elasticiatății epidermei. Chiar și după prima ședință, tenul este mai proaspăt, ferm și mai luminos, cicatricile poststacneice, petele pigmentare sunt estompate, porii sunt vizibil reduși.
Numărul ședintelor variază de la pacient la pacient în funcție de tipul și vechimea leziunilor, de acidul hialuronic utilizat, însă în medie se recomandă 3-5 ședințe.
Acest tratament se poate efectua și în perioada sezonului cald.
Terapia PRP cunoscută și sub numele de „terapia vampir”, este cel mai modern tratament cu plasmă proprie pentru revitalizarea țesuturilor. Plasma este obținută în urma procesului de centrifugare, a sângelui obținut de la pacient. Ea are rolul de a stimula producția de colagen și de a promova repararea și regenerarea țesuturilor. Această plasmă obținută post centrifugare este ulterior injectată la nivelul feței, după ce inițial a fost aplicată o crema anestezică.
Spre deosebire de alte proceduri minim-invazive, terapia PRP acționează în timp, având rezultate pe termen lung, nu doar pentru moment. Plasma bogată în trombocite stimulează formarea noilor celule ori de câte ori este injectată. Ea ajută organismul să se vindece singur, natural, fără folosirea unor substanțe chimice. Posibilitatea apariției reacțiilor alergice sau a infecțiilor este aproape nulă, pentru că plasma provine chiar din sângele pacientului.
Numărul ședintelor variază de la pacient la pacient în funcție de tipul și vechimea leziunilor, însă în medie se recomandă 3-5 ședințe.
Acest tratament se poate efectua și în perioada sezonului cald.
Tratamentul cu Dermapen este adresat persoanelor care se confruntă cu cicatrici ușoare, acnee moderată, pete pigmentare, redând fermitatea pielii și diminuând totodată aspectul porilor.
La contactul controlat și precis al microacelor cu pielea, se crează o microtraumă care declanșează apariția unei faze de vindecare, a unui răspuns imun și producerea de fibre de elastină și colagen. Totodată, se crează multiple microcanale prin care substanțele nutritive aplicate pe piele pătrund uniform și în profunzime.
Numărul ședințelor variază de la pacient la pacient în funcție de tipul și vechimea leziunilor, însă în medie se recomandă 6-8 ședințe, la interval de 4-6 săptămâni.
Se poate efectua și în sezonul cald.
Peelingul chimic sau chemo-exfolierea reprezintă o procedură medicală efectuată de medici dermatologi, prin care, în urma aplicării unuia sau mai multor agenți chimici ce produc o distrucție controlată a pielii, se obține o exfoliere, urmată de un proces de regenerare cutanată.
Procedeul în sine implică producerea unei injurii cutanate, de profunzime variabilă, prin alterarea straturilor epidermului sau ale dermului superior.
Datorită interacțiunii dintre radiațiile ultraviolete și sensibilitatea pielii la soare (după procedura de peeling chimic), aceste proceduri se pot efectua doar în perioadele anului în care doza de radiații UV este mai scăzută, respectiv în lunile septembrie – martie.
Pentru a oferi cele mai bune experiențe, folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitiv. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne va permite să procesăm date precum comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Neconsimțământul sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.