Cearcănele și șanțul lacrimal reprezintă acea zonă de sub ochi care se caracterizează prin lipsă de volum și pigmentare brună sau violacee. Odată cu înaintarea în vârstă, au loc modificări atât la nivelul pielii cât și la nivelul arhitecturii profunde (țesut adipos, mușchi și suport osos), rezultatul fiind apariția cearcănelor, a pungilor, a șanțului lacrimal pronunțat și a ridurilor din jurul ochilor.
Pe lângă pierderea de volum, are loc și o modificare de pigment, cu schimbarea culorii cearcănelor către maroniu sau violet. Indiferent de nivelul de stres, hidratare sau odihnă, odată instituite, cearcănele nu se pot repara cu creme, iar aspectul redat este unul trist, obosit.
Pungile sunt cauzate de pierderea elasticității pielii, oboseala cronică, edeme, modificarea arhitecturii locale a țesuturilor cu hernierea (alunecarea) țesutului gras, în fața mușchiului orbicular (periocular).
Ridurile din jurul ochilor sunt inițial linii fine, vizibile numai când se contractă musculatura zonei (riduri dinamice- care apar în colțul lateral al ochiului). În timp, ridurile se adâncesc, devin permanente și se extind pe pleoapa inferioară. Pielea își pierde din capacitatea de hidratare.
Corecția cearcănelor cu acid hialuronic, cunoscută sub denumirea de tratament anticearcăne, este o metodă minim invazivă, eficientă în uniformizarea ariilor de sub ochi, din zonele laterale, în estomparea adâncimilor și a culorii închise, în ștergerea ridurilor fine și moderate din jurul ochilor și în umplerea șanțurilor lacrimale.
Pungile de sub ochi nu se corectează cu acid hialuronic! Pigmentul maroniu nu se decolorează doar prin injectarea de acid hialuronic (există tratamente mult mai eficiente pentru această problemă).
Acidul hialuronic se utilizează în medicina estetică pentru a volumiza zona tratată.
Este o resursă importantă în dermatologia estetică, datorită calităților sale unice:
Odată injectat, acidul hialuronic este integrat la nivelul țesuturilor și hidratat intens. Atunci când nu este legat de alte molecule, se leagă de apă și îi crește vâscozitatea, oferindu-i o consistență asemănătoare cu cea a jeleului. În acest fel, acidul hialuronic hidratează și revitalizează țesuturile, corectează și umple ridurile superficiale sau profunde, restaurează volumul și corectează asimetriile.
Tratamentul cu acid hialuronic este recomandat atât femeilor cât și bărbaților începând cu vârsta de 25-30 ani. Poate fi început și mai devreme, în funcție de particularitățile anatomice ale pacientului.
Semnele și simptomele acesteia sunt:
Pacienții sunt învățați să urmarească aceste semne, iar în cazul apariției lor trebuie să contacteze de urgență medicul curant!
Pentru a oferi cele mai bune experiențe, folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitiv. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne va permite să procesăm date precum comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Neconsimțământul sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.